صفحه اصلی > دانستنی و سبک زندگی و سلامت و عجیب ترین ها : حشره دراکولا یا پدروس در گیلان چیست؟ + نحوه پیشگیری و درمان با بیش از ۱۰ ترفند

حشره دراکولا یا پدروس در گیلان چیست؟ + نحوه پیشگیری و درمان با بیش از ۱۰ ترفند

اگر تاکنون به شمال گیلان سفر کرده باشید، احتمالاً با داستان هایی درباره حشره دراکولا آشنا شده اید، اما شاید هنوز ندانید که حشره دراکولا چیست و چرا این نام عجیب بر روی آن نهاده شده است؟ در این مقاله، قصد داریم به بررسی این حشره مرموز بپردازیم و شما را با مشخصات و ویژگیهای آن آشنا کنیم.
حشره دراکولا در گیلان

به گزارش خودمونی، در میان تنوع حیات وحش گیلان، یکی از حشرات بسیار جالب و البته نگران کننده، «حشره دراکولا» است که در مناطق شمالی کشور و استان گیلان دیده می‌شود، این حشره منحصر به فرد، با ویژگی‌های متمایز خود، موضوع بحث‌های متعددی بوده است.

بیشتر بخوانید:

کوئوکا چیست؟ + این حیوان خندان ترین جانور جهان است!

در شهرهای شمالی کشور و استان گیلان، حشره ای نسبتاً ناشناخته کوچک و خطرناک وجود دارد که به دراکولا شهرت یافته است، این حشره با نیش خود می‌تواند آسیب‌هایی را به انسان وارد کند و عوارض جدی برای انسان ها ایجاد کند که حتی موجب مرگ فرد شود.

حشره دراکولا در گیلان

بسیاری از مردم در این منطقه با این حشره مواجه شده‌اند و برخی از آنها حتی توسط آن نیش خورده‌اند، اما چندان اطلاعاتی درباره این حشره موجود نیست و مردم در مورد آن چندان آگاهی ندارند، به همین خاطر شناخت آن برای سلامت و ایمنی ساکنان این منطقه بسیار مهم است و باید در مورد آن بیشتر بدانیم تا بتوانیم از آن پیشگیری کنیم.

حشره‌ «دراکولا» در گیلان، موجودی اسرارآمیز و پر از رمز و راز است، این حشره‌ کوچک و خطرناک، از مدت‌ها پیش توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است، به واسطه‌ خصوصیات منحصربه‌فرد و رفتارهای عجیب و غریبی که از خود نشان می‌دهد، دراکولا همواره مورد توجه محققان و دانشمندان بوده است.

در این مقاله، به بررسی ویژگی ها و ماهیت این حشره، علائم نیش آن، نحوه پیشگیری و درمان این حشره خطرناک می پردازیم و همچنین در مورد اسم اصلی، میزان خطرناک بودن آن و همچنین پاسخ به پرسش‌های متداول در این زمینه می‌پردازیم.

حشره دراکولا در گیلان

مقدمه

اولین بار که نام حشره دراکولا را شنیدم، حیرت کردم، با خود فکر کردم، حشره ای وجود دارد که نامش را از نام یک شخصیت معروف ادبی گرفته است؟ دراکولا، شخصیت اصلی رمان ترسناک برام استوکر(Bram Stoker) ، یک خون آشام است که با خوردن خون انسانها زنده می ماند، اما آیا رابطه ای بین این حشره و خون آشام وجود دارد؟

به هر حال، بعد از شنیدن نام این حشره، کنجکاوی ام برانگیخته شد و تصمیم گرفتم درباره آن بیشتر بدانم، از اولین کسانی که با آنها تماس گرفتم، یکی از اهالی شمال کشور در استان گیلان بود که سالها در آن منطقه زندگی می کرد.

توضیحات اهالی شمال گیلان

به اهالی شمال گیلان گفتم که می خواهم درباره حشره دراکولا بدانم، آنها ابتدا می خندیدند و بعد با جدیت تمام شروع به توضیح کردند، گفتند که حشره دراکولا یک حشره نادر است که فقط در برخی از نقاط شمال گیلان یافت می شود، آنها به من گفتند که این حشره شبیه یک عقرب است، اما به جای پنجه، یک نیش چنگال مانند دارد.

یکی از اهالی گفت: “ما از بچگی با این حشره آشنا بودیم، وقتی ما بازی می کردیم، می دیدیم این حشره در اطراف درختان می چرخد و به دنبال شکار می گردد، او اضافه کرد: “ما می ترسیدیم از این حشره، چون گفته می شد که نیش آن درد بسیار زیادی دارد.

بعد از گفتگو با اهالی شمال گیلان، تصمیم گرفتم به بررسی و تحقیق درباره حشره دراکولا بپردازم، با بررسی های انجام شده، مشخص شد که حشره دراکولا یک گونه از حشرات است، این حشره به طور طبیعی در برخی از نقاط شمال گیلان یافت می شود و به دلیل شرایط خاصی که در آن منطقه وجود دارد، قادر به نیش زدن است.

حشره دراکولا در گیلان

حشره دراکولا در شمال گیلان چیست؟ + علت نامگذاری

گیلان، منطقه ای در شمال ایران است که به دلیل آب و هوای مرطوب و گرم، میزبان انواع مختلفی از حشرات است، یکی از این حشرات که به طور اخص در این منطقه شناخته شده است، حشره ای به نام “دراکولا” است، این حشره نوعی حشره آبزی است که در تالاب ها، رودخانه ها و مزارع برنج این منطقه زندگی می کند.

دراکولا در واقع نام عامیانه‌ای یک نوع حشره‌ی کوچک خاص ناشناخته و ترسناک است که در منطقه شمال استان گیلان (همچون شهرستان‌های رضوانشهر، تالش و …) و به ویژه در مناطق جنگلی و مرطوب روستایی این منطقه، به فراوانی یافت می‌شود، این حشره به لحاظ ظاهری و رفتاری، تشابهات زیادی با خفاش‌ها دارد که باعث شده تا مردم محلی به آن به علت ظاهر و رفتار منحصر به فرد، لقب «دراکولا» را بدهند.

این حشره در واقع نوعی پشه است که تا حدودی شبیه به پشه های معمولی است، اما برخی ویژگی های منحصربه فرد دارد که آن را متمایز می کند، دراکولا یک پشه کوچک و تیره رنگ و خزنده است که در اصل از مناطق گرمسیری به شمال گیلان مهاجرت کرده است.

حشره دراکولا در گیلان متعلق به شاخه «بندپایان» است و از راسته «قاب بالان» است و دارای بال ها و پاهای کوتاه است و بدن آن بسیار ظریف و باریک است، اندازه دراکولا معمولاً کمی بزرگ تر از پشه های معمولی به نظر می رسد.

آنچه دراکولا را متمایز می کند، ویژگی های منحصربه فرد نیش زدن آن است، برخلاف پشه های معمولی که با نیش خود خون را از پوست می مکند، دراکولا با نیش خود پوست را سوراخ و خون را استخراج می کند، این روش نیش زدن باعث ایجاد زخم های کوچک اما عمیق در پوست می شود که می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد.

حشره دراکولا در گیلان

در این مقاله قصد داریم به بررسی اصلی حشره دراکولا در شما ایران بپردازیم و بدانیم که علت این نامگذاری چیست؟

اسم اصلی حشره دراکولا در گیلان چیست؟

اسم اصلی این حشره در زبان علمی و تخصصی، «راهزن خون‌آشام» است که دقیقاً معادل نام عامیانه‌ی آن یعنی «دراکولا» است، این حشره در رده‌ی بندپایان و به طور دقیق‌تر در راسته‌ی قاب بالان (بال‌پوشان) جای می‌گیرد، در واقع، دراکولا نوعی حشره‌ی قاب بال (بال‌پوش) است که دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی می‌باشد.

علیرغم نام “دراکولا” که به طور عامیانه توسط مردم محلی، به این حشره داده شده است، اسم علمی و رسمی آن ” علمی آن پدروس “Paederus” است، این نام علمی مربوط به نوعی حشره است که در مناطق مرطوب و سرد گیلان و سایر مناطق شمالی ایران یافت می شود و نیش این حشره می تواند عوارض جدی دیگری را ایجاد کند که در بخش قبل به آن اشاره شد.

در گیلان و برخی مناطق شمالی ایران نیز این حشره به دلیل ظاهر ترسناک و خونخوارانه اش، به “دراکولا” معروف است، اما نام محلی دیگری که در گیلان برای آن به کار می رود وامج و یا زَرخِ پوتار، در طوالش (غرب گیلان) شَوسوز یا شَوسوج (به دلیل اینکه اغلب در شب اتفاق می‌افتد و صبح نشانه‌های سوزش و عامل اتفاق آن در طول شب ، نمایان می‌شود) و غرب مازندران تله گز و در مرکز مازندران تَلِرز و ون و در شرق مازندران و غرب گلستان به این حشره بند گفته می‌شود.

در استان خوزستان در مناطق بختیاری به این حشره شیفته و در شهرهای شوشتر و دزفول به این حشره چَرچَر می‌گویند و به التهاب حاصل از آن «قِف لووَه و بند زدن» می‌گویند.

این حشره کوچک به نام های محلي دیگری همچون شب‏سوز، چي‏سوزان و … نیز شناخته می شود، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی مشخصات ظاهری و ویژگی‌های رفتاری این حشره‌ی جذاب و پرسروصدا بپردازیم.

حشره دراکولا در گیلان

مشخصات حشره دراکولا

حشره دراکولا یک بدن قهوه ای رنگ دارد که بر روی آن طرحهای طلایی رنگ وجود دارد، این حشره دارای هشت پا و یک نیش چنگال مانند دارد که برای کشتن طعمه از آن استفاده می کند، طول بدن این حشره حدود ۵ سانتی متر است و معمولاً در شب فعال است.

دراکولا چه شکلی است؟ + ویژگی‌های ظاهری حشره دراکولا

دراکولا حشره‌ای کوچک و ظریف با بدن بیضی شکل است که طول بدن آن به ندرت از ۳ سانتی‌متر تجاوز می‌کند و معمولاً بین ۳ تا ۵ سانتی‌متر متغیر است.، بدن این حشره به رنگ‌های تیره مانند از قرمز گرفته قهوه‌ای تیره یا سیاه است و دارای بال‌هایی به شکل پره‌های خفاش می‌باشد.

سر دراکولا تقریباً مثلثی شکل است و چشم‌های درشت و براق آن، به همراه دهان کوچکی که مجهز به دندان‌های ریز و تیز است، چهره‌ای ترسناک و وحشتناک به این حشره می‌بخشد.

حشره دراکولا، با داشتن بدنی کوچک و دراز، پاهای نسبتاً بلند، و رنگ‌بندی متنوع (از قهوه‌ای تا سیاه)، ظاهری منحصر به فرد دارد، چشمان برجسته و دهان مجهز به فک‌های قوی، از دیگر ویژگی‌های بارز این حشره است.

رفتار و خصوصیات حشره دراکولا

از لحاظ رفتاری نیز دراکولا بسیار منحصربه‌فرد است، این حشره به شدت خون‌خوار است و برای تأمین نیاز خود به خون، اقدام به گاز گرفتن پوست انسان و حیوانات می‌کند.

جالب است بدانید که دراکولا در هنگام گاز گرفتن، هیچ درد و ناراحتی را برای طعمه احساس نمی‌کند؛ زیرا دارای بزاق بیهوش‌کننده‌ای است که باعث می‌شود طعمه متوجه حضور این حشره نشود.

علاوه بر این، دراکولا شب‌زی است و معمولاً در شب فعال بوده و در طول روز در مخفی‌گاه‌هایی که عموماً در جنگل‌ها و مناطق روستایی قرار دارند، به سر می‌برد و استراحت می‌کند.

این حشره با استفاده از سیستم پیچیده‌ی موقعیت‌یابی خود، قادر به تشخیص دقیق مکان طعمه‌های بالقوه است و همین ویژگی به آن کمک می‌کند تا به راحتی به آن‌ها دسترسی پیدا کند.

یکی از رفتارهای منحصر به فرد دراکولا، خم کردن بدن به شکل حرف C  است، این حرکت به حشره امکان می‌دهد تا خود را به سرعت در مخفیگاه‌های تاریک پنهان کرده و از شکارچیان احتمالی فرار کند، همچنین، دراکولا قادر است پرش‌های قابل توجهی داشته باشد تا به شکار خود دست یابد.

حشره دراکولا در گیلان

دراکولا، به طور معمول در زیر سنگ‌ها، در لابه‌لای چوب‌های گندیده، و در سوراخ‌های کوچک درختان زندگی می‌کند، این حشره، شکارچی ماهری است و با استفاده از فک‌های قدرتمند خود، قادر به شکار حشرات، عنکبوت‌ها و حتی مارها و جوندگان کوچک است.

نیش حشره دراکولا

زمانی که دراکولا اقدام به گاز گرفتن انسان یا حیوان می‌کند، معمولاً دو زخم کوچک و دایره‌ای شکل در پوست ایجاد می‌کند که به شکل دو سوراخ کنار هم ظاهر می‌شوند، این زخم‌ها معمولاً بر اثر دندان‌های ریز و تیز دراکولا ایجاد می‌شوند و اندکی خونریزی هم از خود بروز می‌دهند.

پس از این نیش، فرد مورد حمله یا طعمه‌ی دراکولا، معمولاً دچار سردرد، سرگیجه، تهوع و حالت بی‌حالی می‌شود، این علائم ناشی از تأثیر بزاق بیهوش‌کننده‌ی این حشره بر روی سیستم عصبی مرکزی فرد است، البته در برخی موارد که نیش دراکولا عمیق‌تر باشد، ممکن است خونریزی شدیدتری نیز اتفاق بیفتد.

یکی از نکات جالب درباره ی حشره دراکولا نیش آن است، وقتی این حشره به طعمه اش حمله می کند، نیش چنگال مانند خود را به عمیق ترین قسمت بدن طعمه فرو می کند و سپس سم را به بدن شکار خود وارد، این سم موجب می شود که بدن طعمه فلج شود و حشره بتواند به سادگی طعمه را مصرف کند.

اما نکته ای جالب این است که نیش حشره دراکولا برای انسانها خیلی خطرناک نیست، ممکن است باعث درد و سوزش شدید شود، اما کشنده نیست، بنابراین، اگر شما به گیلان سفر کردید و با حشره دراکولا روبرو شدید، نباید از آن بترسید.

این حشره در زمان های مختلف سال فعالیت دارد و ممکن است برای برخی افراد مشکل ساز باشد، در ادامه این مقاله، به بررسی علائم نیش دراکولا، نحوه پیشگیری و درمان آن پرداخته خواهد شد.

حشره دراکولا در گیلان

علائم نیش دراکولا

نیش دراکولا برای انسان‌ها، خطرناک و دردناک است، پس از نیش زدن، فرد معمولاً دچار درد شدید، تورم، قرمزی، خارش، تاول و درد شدید در محل نیش می‌شود و در موارد شدیدتر، نیش دراکولا می‌تواند علائم مختلفی ایجاد کند و سبب بروز عوارضی چون تنگی نفس، حساسیت پوستی، تهوع، سردرد، تب و لرز گردد.

نیش دراکولا می تواند علائم مختلفی را در انسان ایجاد کند، اما علائم اصلی نیش دراکولا عبارتند از:

۱-  زخم ، تورم و ظهور تاول در محل نیش:

یکی از اصلی ترین علائم نیش دراکولا، ایجاد زخم کوچک اما عمیق در محل نیش است، هنگامی که نیش حشره دراکولا از پوست خارج می شود، ابتدا یک تاول بزرگ در محل خروج ایجاد می شود و این تاول بسیار دردناک است و به تدریج بزرگ تر می شود.

این زخم معمولاً به همراه تورم و قرمزی پوست است، در برخی موارد، این زخم ها می توانند تا چند روز باقی بمانند و بهبود یابند.

۲-  خروج تدریجی و آهسته نیش دراکولا از بدن:

پس از ایجاد تاول، نیش حشره دراکولا به تدریج و طی چند روز یا هفته از پوست بیرون می آید، این روند ممکن است به طور متناوب چند بار تکرار شود.

۳-  خارش شدید و سوزش در محل نیش:

نیش دراکولا اغلب باعث ایجاد خارش شدید و سوزش در محل نیش می شود که می تواند ناراحت کننده باشد، این خارش و سوزش ممکن است چند روز ادامه داشته باشد و برای فرد بسیار ناراحت کننده است.

۴-  درد شدید در محل نیش:

نیش دراکولا می تواند علاوه بر خارش و سوزش، باعث درد موضعی در محل نیش شود، این درد می تواند ملایم تا شدید باشد و بسته به میزان حساسیت فرد متفاوت خواهد بود و گاهی تا چند روز ادامه دارد.

زخم حشره دراکولا

۵-  واکنش آلرژیک و تورم و قرمزی در محل نیش:

در برخی افراد، نیش دراکولا می تواند باعث واکنش آلرژیک شود، این واکنش ممکن است در ناحیه اطراف نیش شامل تورم بیشتر، قرمزی، خارش شدید و حتی تنگی نفس باشد که نشانه پاسخ التهابی بدن به حضور نیش است، در موارد نادر، این واکنش آلرژیک می تواند خطرناک و حتی تهدیدکننده حیات باشد.

۶-  عفونت و نشت مایع زرد رنگ از محل نیش:

در صورت عدم رعایت بهداشت و درمان مناسب، نیش دراکولا می تواند منجر به عفونت محل نیش شود، این عفونت ممکن است با افزایش قرمزی، تورم، درد و حتی ترشح چرکی همراه باشد.

هنگامی که نیش از پوست بیرون می آید، مقداری مایع زرد رنگ و چرکی از تاول خارج می شود که به مرور زمان کاهش می یابد.

پس همانطور که گفته شد، علائم نیش دراکولا می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد و بسته به میزان حساسیت فرد، شدت آن متغیر است، در هر صورت، نیش دراکولا همیشه باید جدی گرفته شود و در صورت بروز هر یک از این علائم، سریعاً به پزشک مراجعه کرد.

از کجا بفمیم دراکولا ما را نیش زده است؟

وقتی که فرد توسط حشره دراکولا نیش می‌خورد، ممکن است علائم زیر را تجربه کند:

  • درد شدید در ناحیه گزیدگی و محل نیش
  • تورم و واکنش آلرژیک در ناحیه گزیدگی و محل نیش
  • قرمزی در ناحیه گزیدگی و محل نیش
  • خارش و احساس سوزش در ناحیه گزیدگی و محل نیش
  • لک و کبودی در محل نیش
  • در موارد شدید، شخص می‌تواند دچار مشکلات تنفسی احتمالی شود
  • در مواردی، شخص می‌تواند دچار انسداد رگ‌ها شود

علائم نیش دراکولا معمولاً در عرض چند دقیقه تا چند ساعت بعد از نیش ظاهر می شوند، اما گاهی امکان دارد بعد از چند روز دیده ‌شود، در موارد شدید، ممکن است بیمار به شدت بدحال شود و حتی به بیمارستان اعزام شود، پس اگر در مورد نیش حشره دراکولا مشکوک هستید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

حشره دراکولا در گیلان

زخم حشره دراکولا

زخم حشره دراکولا، آسیب دیدگی و ضایعه پوستی ناشی از تماس پوست با گونه‌های مختلف این حشره است که به شکل بثورات پوستی و تاول‌های برجسته طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از نیش زدن حشره پدروس روی پوست ظاهر می‌شود.

این زخم پوستی ایجاد شده همراه با سوزش و خارش است و در مواردی ممکن است تاول‌ها عفونت هم بکنند، در ۲۴ ساعت اول پوست احساس خارش و سوزش دارد و بعد از خارش، پوست ناحیه نیش خورده کنده شده و زخم به شکل سوختگی دیده می‌شود.

این ضایعات بیشتر در نواحی صورت و گردن دیده می شود و تا ۲ هفته زمان میبرد و به دنبال آن هایپر پیگمانتاسیون (پُرنگ شدن پوستی) التهابی رخ می دهد و درگیری سایر قسمت های بدن مانند چشم ها (کراتوکونژنکتیویت) ممکن است بعدها به علت مالیدن چشم با دست آلوده اتفاق بیفتد.

شدت جراحت نیش دراکولا به چه عواملی بستگی دارد؟

اين عقيده وجود دارد که چند عامل در شدت ضايعه و آثار پوستي ناشي از نيش دراکولا موثر هستند:

  • میزان و غلظت سم تراوش شده از بدن حشره
  • محل مورد حمله : مثلا پوست اطراف چشم حساس‌ترين محل و پوست کف دست و پا، مقاوم‏ترين قسمت‌هاي بدن به سم حشره هستند.
  • رنگ پوست: پوست‏هاي سفيد، بدون مو و صاف مانند پوست کودکان و پوست‏هاي چرب و مرطوب مناسب‏ترين پوست‏ها براي گزش هستند.
  • سن فرد
  • قدرت دفاعی بدن: قدرت دفاعي و ترميم‏پذيري پوست که عامل تاثيرگذار در مقابله با سم اين حشره است.

اکنون که علائم نیش دراکولا را دانستید، باید در مورد نحوه پیشگیری و درمان آن صحبت کنیم، چگونه می‌توان از نیش دراکولا پیشگیری کرد و اگر نیش خوردیم، چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ در ادامه این مقاله، به بررسی این سؤال‌ها می‌پردازیم.

زخم حشره دراکولا

نحوه پیشگیری و درمان دراکولا

با توجه چرخه زندگی دراکولا و خطرات بالقوه نیش این حشره و نحوه ورود آن به بدن انسان، اقدامات پیشگیرانه و درمان این حشره بسیار مهم است و از طرق مختلفی جهت مبارزه با این حشره انجام می شود، در این بخش، به راهکارهای پیشگیری و درمان مناسب پرداخته ایم که در ادامه خواهید خواند:

پیشگیری از نیش دراکولا:

با توجه به خطرناک بودن نیش دراکولا، بهترین راه مقابله با این حشره، پیشگیری است و پیشگیری از نیش دراکولا، بسیار مهم است، برای پیشگیری از نیش حشره دراکولا، باید چند نکته را مورد توجه قرار داد، اول از همه، از قرار گرفتن در نزدیکی نقاط مرطوب و آبی مانند رودخانه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید، زیرا این حشره معمولاً در نزدیکی این نقاط یافت می‌شود.

در هنگام حضور در این مناطق و مناطق مشکوک آلوده به این حشره، باید از پوشش مناسب استفاده کرد تا پوست در معرض حشرات نباشد، باید هنگام فعالیت در محیط‌های طبیعی، از لباس‌های بلند و کفش‌های مناسب استفاده کنند.

به عبارت دیگر جهت پیشگیری از نیش دراکولا، توصیه می‌شود در مناطق جنگلی و روستایی، به خصوص در طول شب، به هیچ‌وجه بدون پوشش کامل بدن در فضای باز حضور پیدا نکنید و افراد باید از دست زدن به سنگ‌ها، چوب‌های گندیده و سوراخ‌های درختان خودداری کنند و در صورت مشاهده دراکولا، باید سریعاً از محل دور شوند.

همچنین، استفاده از کرم‌های ضد حشره نیز می‌تواند کمک کند تا از نیش این حشره جلوگیری شود و استفاده از اسپری های حشره کش و دور‌کننده‌های حشره نیز می‌تواند به عنوان یک راهکار موثر در این زمینه به کار گرفته شود.

در نهایت، در صورت مشاهده این حشره، بهتر است آن را دستکاری نکنید و از نزدیک شدن به آن خودداری کنید.

برای پیشگیری از نیش دراکولا، می‌توان اقدام‌های زیر را انجام داد:

۱-  استفاده از دافع حشرات موثر:

استفاده از دافع های حشرات مانند اسپری های حشره کش حاوی پیرتروئیدها می تواند از نیش دراکولا پیشگیری کند.

۲-  پوشش مناسب استفاده از کفش و لباس محافظ:

پوشیدن لباس های بلند و پوشیده در مناطق جنگلی و مرطوب می تواند از نیش دراکولا جلوگیری کند.

هنگام حضور در مناطق آلوده، استفاده از کفش های ضخیم و لباس های بلند می تواند مانع از گزیده شدن توسط این حشرات شود.

۳-  رعایت بهداشت محیط:

حذف محل های تخم ریزی دراکولا مانند آب راکد و مرطوب می تواند در پیشگیری موثر باشد.

زخم حشره دراکولا

۴-  پاکسازی گیاهان و از بین بردن علف های هرز اطراف منزل :

حشره دراکولا اغلب در محیط های مرطوب و پوشیده از علف های هرز حضور دارد، از این رو، از بین بردن این علف ها در اطراف منزل می تواند به کاهش جمعیت این حشره کمک کند.

۵-  مراقبت در فصول پرخطر:

فصول بهار و تابستان که دراکولا فعال تر است، نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

۶-  اجتناب از تماس با آب های راکد و تالاب ها:

با توجه به اینکه حشره دراکولا در آب های آلوده و راکد زندگی می کند، اجتناب از تماس با این منابع آبی می تواند از گزیده شدن توسط این حشرات جلوگیری کند.

۷-  تصفیه و گندزدایی آب:

در مناطق آلوده، استفاده از آب تصفیه شده و گندزدایی شده به جای آب های راکد و آلوده، می تواند در پیشگیری موثر باشد.

۸-  مبارزه با میزبان واسط:

حشره دراکولا برای تکمیل چرخه زندگی خود نیاز به یک میزبان واسط به نام پشه آبی دارد، بنابراین مبارزه با این پشه ها می تواند در پیشگیری از انتشار بیماری موثر باشد.

حشره دراکولا در گیلان

۹-  کاهش تعداد لامپ های روشن و خاموش کردن لامپ های غیرضروری:

حشره دراکولا به نور علاقه زیادی دارد و اغلب در مجاورت لامپ ها دیده می شود، با کاهش تعداد لامپ های روشن و خاموش کردن لامپ های غیرضروری می توان محیطی کم نور برای این حشره ایجاد کرد که به کاهش جمعیت آن کمک خواهد کرد.

۱۰- بررسی دقیق لباس های شسته شده پیش از جمع کردن:

لباس های شسته شده و پهن شده در فضای باز یکی دیگر از محل های حضور احتمالی حشره دراکولا است، بنابراین، قبل از جمع کردن لباس ها باید آنها را به دقت بررسی کرد تا در صورت وجود این حشره، اقدامات لازم انجام شود.

۱۱- استفاده از لامپ های UV (Black light) :

استفاده از لامپ های فرابنفش  Black lightیکی دیگر از روش های کنترل حشره دراکولا است، این لامپ ها باید در نزدیکی محل های احتمالی حضور این حشره نصب شوند، همچنین اطراف محل های نصب لامپ باید سم پاشی شود تا موثرتر عمل کند.

۱۲- نصب توری و محافظ برای پنجره استفاده از پشه بند در محل خواب:

بستن در و پنجره های منزل و استفاده از توری (دراکولا چون کوچک است پس اندازه سوراخ توری نباید بیشتر از  ۱/۵ در ۱/۵ میلی متر باشد)

چه کار کنیم دراکولا ما را نیش نزند؟

برای پیشگیری از نیش دراکولا می‌توانید موارد زیر را انجام دهید:

  • پوشیدن لباس‌هایی که پوشش کامل بدن را دارند و در آن‌ها حشره دراکولا نمی‌تواند وارد شود.
  • استفاده از اسپری‌های حشره‌کش و ضد حشره در مناطق که احتمال وجود حشره دراکولا است.
  • استفاده از کرم‌ها و لوسيون‌هايی که حاوی مواد ضد حشره هستند.
  • عدم پارک کردن در مناطق که احتمال وجود حشره دراکولا است.
  • اجتناب از حمام کردن در مناطق که حشره دراکولا یافت می‌شود.
  • اجتناب از خوابیدن در مناطق که حشره دراکولا یافت می‌شود.
  • کاهش تعداد لامپ روشن و کم کردن شدت نور موقع خواب
  • چک کردن دیوارها و سقف منزل خود از نظر وجود حشره دراکولا هنگام خوابیدن

حشره دراکولا در گیلان

درمان نیش دراکولا:

علیرغم اینکه درمان نیش حشره دراکولا معمولاً به صورت تدریجی است، اما در صورت نیش زدن دراکولا، باید اقدامات درمانی سریعی را انجام داد، در ابتدا باید محل نیش را با آب و صابون شسته و برای کاهش درد می‌توان از داروهای ضد درد استفاده کرد، همچنین، می‌توان از یخ برای کاهش تورم استفاده کرد.

سپس استفاده از پماد های التهاب‌زدا و آنتی‌بیوتیک‌های موضعی و بستن محل با یک باند الاستیک است، در موارد شدیدتر و در صورت بروز علائم سیستمیک مانند سردرد، تهوع و سرگیجه نیز، توصیه می‌شود به مراکز درمانی و پزشک مراجعه كرده تا مشاوره و درمان‌های تخصصی دريافت كنید، زیرا پزشک می‌تواند با تجویز داروهای مناسب، کمک کند تا علائم، درد و سایر عوارض را کاهش دهد.

به طور کلی اگر توسط حشره دراکولا نیش خوردید، درمان‌ها زیر را می‌توان انجام داد:

۱-  شستشوی محل نیش:

محل نیش باید با آب و صابون شسته شود تا ا شود.

بهترین راهکار برای پیشگیری از عفونت و درمان زخم حشره دراکولا، شستشوی اولیه با آب و صابون ملایم بلافاصله بعد گزش است. (روزی ۳ تا ۵ بار محل گزش را با آب و صابون ملایم بشویید.)

۲-  استفاده از پماد ضددرد و ضدحساسیت:

پس از گزیده شدن توسط دراکولا، محل آن باید تحت مراقبت قرار گیرد تا از عفونت و ایجاد زخم جلوگیری شود، استفاده از پانسمان های مناسب و ضدعفونی کننده ها در این مرحله ضروری است.

استفاده از پماد های حاوی هیدروکورتیزون یا آنتی هیستامین ها برای کاهش خارش و تورم مفید است.

۳-  استفاده از پماد ضدعفونی کننده:

در صورت عفونت محل نیش، استفاده از پماد های ضدعفونی کننده مانند مترونیدازول توصیه می شود.

۴-  مراجعه به پزشک:

در صورت مشاهده علائم نیش دراکولا و بروز علائم شدید مانند واکنش آلرژیک، عفونت یا تداوم علائم، سریعا به پزشک مراجعه کرده و با مشاوره او، اقدام به درمان کنید، این امر مانع از ایجاد عوارض جانبی خواهد شد.

حشره دراکولا در گیلان

۵-  مصرف داروهای مسکن و ضدالتهاب:

برای کاهش درد، خارش و التهاب ناشی از نیش دراکولا، تجویز داروهای مسکن و ضدالتهاب توسط پزشک توصیه می شود.

۶-  استراحت و پرهیز از فعالیت فیزیکی:

به دلیل درد و التهاب ناحیه، فرد باید استراحت کرده و از هرگونه فعالیت فیزیکی پرهیز کند تا روند درمان تسریع شود.

۷-  پیگیری تا بهبودی کامل:

پس از آغاز درمان، فرد باید تا زمان بهبودی کامل زخم و التیام یافتن محل، تحت مراقبت پزشکی قرار گیرد.

۸-  کمپرس یخ و شستشو با گلاب

بلافاصله پس از اینکه متوجه شدید توسط این حشره مورد گزش قرار گرفتید، بر روی محل نیش کمپرس یخ قرار دهید و محل زخم را با گلاب شستشو دهید تا با تسکین پوست، خارش و سوزش را برطرف ‌کند.

یکی از روش های درمان نیش دراکولا، کمپرس سرد همراه با گلاب است، برای انجام این کار، دستمال کاغذی تمیز یا پارچه نخی تمیزی را مرطوب کنید و در گلاب بخیسانید.

اجازه بدهید که ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فریزر بماند تا منجمد شود، بعد از ۲۰ دقیقه، دستمال‌های یخ‌زده را روی محل نیش بگذارید و این درمان خانگی را چندبار امتحان کنید تا به‌مرور بهبودی حاصل شود.

حشره دراکولا در گیلان

۹- شستشو با بتادین

یکی دیگر از بهترین راهکار برای درمان خانگی نیش دراکولا در سریع‌ترین زمان ممکن، بتادین است، کافی است روزی دو مرتبه محل زخم ناشی از نیش حشره دراکولا را با بتادین شستشو دهید.

۱۰- ضماد کرده با عسل، پوست  و سیر

مالیدن چند قطره عسل روی محل نیش می‌تواند خارش و التهاب را کم کند، پتاسیم و آنتی اکسیدان موجود در پوست موز هم می‌تواند درد ناشی از گزش حشراتی مانند دراکولا را کاهش دهد، کافی است قسمت داخلی پوست موز را روی محل نیش حشره بگذارید تا درد و التهاب کاهش یابد.

همچنین می توانید برای بهبود زخم دراکولا سیر را خرد کرده و مستقیم روی محل گزش بمالید و بعد از چند دقیقه بشویید، از نظر طب سنتی، مصرف غذاهای حاوی سیر می‌تواند مانع گزش حشرات شود، چرا که بوی سیر به‌عنوان دافع حشرات عمل می‌کند.

اگر دراکولا ما را نیش زد چه کار کنیم؟

برای درمان نیش دراکولا می‌توانید موارد زیر را انجام دهید:

  • شستن محل نیش با آب سرد و صابون
  • استفاده از کرم‌ها و لوسيون‌هايی که حاوی مواد ضد التهاب هستند
  • استفاده از آنتی ‌هیستامین‌ها برای کاهش آلرژی و کاهش خارش
  • از پمادهای ضد درد استفاده کنید
  • در موارد شدید، مراجعه به پزشک برای درمان بیشتر
  • در مواردی که نیش دراکولا شدید باشد، ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشید.

حشره دراکولا در گیلان

خطرناک بودن حشره دراکولا

اگرچه نیش حشره دراکولا برای انسانها خطرناک نیست، اما نباید از آن بی توجه بود، حشره دراکولا می تواند برای حیوانات و بعضی از حشرات دیگر کشنده باشد؛ به همین دلیل، نباید با این حشره بازی کرد و باید از آن دوری جست.

یکی از اهالی شمال گیلان گفت: “ما بچه بودیم، یکی از دوستانمان حشره دراکولا را گرفت تا با آن بازی کند، اما وقتی او به خانه آمد، متوجه شد که تب دارد و دستش به شدت درد می کند.

او اضافه کرد: ما به او گفتیم که حشره دراکولا را رها کند، اما او گوش نکرد، دو روز بعد، او را به بیمارستان بردند و گفتند که به دلیل نیش حشره دراکولا، دستش به شدت آسیب دیده است.

در برخی موارد نادر، نیش دراکولا می‌تواند منجر به عوارض جدی‌تری مانند خونریزی شدید یا حتی مرگ شود، به همین دلیل، چنانچه پس از نیش دراکولا، علائم خطرناکی مشاهده شد، باید فرد را هرچه سریع‌تر به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل کرد.

آیا نیش دراکولا کشنده است؟

سؤال دیگری که در مورد حشره دراکولا مطرح می‌شود این است که آیا نیش دراکولا کشنده است یا نه؟ خوشبختانه، در اکثر موارد نیش حشره دراکولا به خودی خود برای انسان‌ها کشنده و مرگبار نیست و منجر به مرگ نمی‌شود.

با این حال، نباید نیش این حشره را دست کم گرفت، زیرا در برخی موارد عفونت ایجاد میکند که می تواند تهدید کننده حیات باشد و موجب عوارض شدیدی مانند درد، تورم، حساسیت، مشکلات جدی، واکنش های شدید و حتی واکنش‌های آلرژیک در بدن انسان ایجاد کند.

پس همانطور که گفته شد در موارد نادر و حساسیت‌های خاص، امکان بروز عوارض جدی‌تر وجود دارد که نیاز به مراقبت‌های پزشکی فوری دارد، بنابراین اگر توسط حشره دراکولا گزیده شدید و علائم شدیدی را تجربه می‌کنید، بهتر است سریعاً با مراکز درمانی تماس گرفته و یا فوراً به پزشک متخصص مراجعه كرده و با او مشورت کنید و تحت مراقبت پزشکی قرار گرفته و درمان درست را انجام دهید.

با توجه به آنچه در بخش قبل گفته شد، نیش دراکولا در موارد نادر می‌تواند منجر به مرگ فرد شود؛ اما این اتفاق به ندرت رخ می‌دهد، اکثر نیش‌های دراکولا تنها باعث بروز علائم موضعی و سیستمیک مانند خونریزی، سردرد، سرگیجه و تهوع می‌شوند که با درمان‌های مناسب قابل کنترل هستند.

شدت عوارض نیش دراکولا بستگی به میزان سم تزریق‌شده، محل نیش، سن و سلامت فرد مورد حمله دارد، در افراد مسن، کودکان، افراد دچار نقص سیستم ایمنی یا بیماری‌های زمینه‌ای، احتمال بروز عوارض شدیدتر و حتی مرگ‌بار وجود دارد، از این رو، در صورت نیش دراکولا، سرعت در اقدامات درمانی بسیار مهم است.

حشره دراکولا در گیلان

زخم دراکولا خوب می‌شود؟

سؤال دیگری که در مورد حشره دراکولا مطرح می‌شود این است که آیا زخم دراکولا خوب می‌شود یا خیر، جواب این سؤال بله است، زخم دراکولا خوب می‌شود اگر فور%