صفحه اصلی > مد و پوشاک و دانستنی و دسته‌بندی نشده و سبک زندگی : کفش پاشنه بلند چگونه و توسط چه افرادی اختراع شد؟ + تاریخچه و مزایا و معایب + [صفر تا ۱۰۰ کفش پاشنه دار]

کفش پاشنه بلند چگونه و توسط چه افرادی اختراع شد؟ + تاریخچه و مزایا و معایب + [صفر تا ۱۰۰ کفش پاشنه دار]

در این مقاله قصد داریم به سراغ یکی از هیجان انگیزترین و جذاب ترین موضوعات در تاریخ مد و لباس یعنی کفش های پاشنه بلند برویم، این موضوع، نه تنها تاریخچه جالبی دارد، بلکه فلسفه و دلایل پوشیدن آن توسط خانم ها نیز بسیار جذاب است، پس با ما همراه باشید تا به کشف اسرار این معجزه مد و زیبایی و تاریخچه کفش پاشنه بلند و فلسفه پوشیدن آن توسط زنان بپردازیم.
History of high heels 2 1

به گزارش خودمونی، کفش پاشنه بلند، یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین سبک های کفش در بین خانم‌ها در سراسر جهان است و همواره یکی از مهم‌ترین ابزارهای تجسم زیبایی و اشرافیت برای خانم‌ها محسوب می شد، به‌طوری‌که حتی در بسیاری از فرهنگ‌ها، بلندی پاشنه‌ کفش نشان‌دهنده‌ی میزان اشرافیت و موقعیت اجتماعی فرد بوده است.

برای بسیاری از ما، کفش پاشنه بلند بخشی از لباس های رسمی و خاص است که در مراسم ها و جشن ها استفاده می شود، اما جالب است بدانید که، این کفش‌ها علاوه بر زیبایی و جذابیت ظاهری، معایب و مزایای متعددی نیز دارند.

بیشتر بخوانید:

کراوات از چه سالی وارد ایران شد و چرا ممنوع است؟

هفت قلم آرایش به چه معناست و شامل چه مواردی می شود؟

در زمان گذشته کفش‌ها به طور گسترده ای در جامعه مورد مصرف عموم قرار داشتند، اما با گذشت زمان، کفش‌ها با توجه به نیازهای تاریخی و فرهنگی تغییر کردند، کفش‌های هنرمندانه تر تولید شدند و بافت و طرح‌های زیبا به آنها افزوده شد، علائم و نقوش گوناگون به کفش‌ها اضافه می‌شد و به عنوان نشان وضع اجتماعی و اقتصادی نشان می‌دادند.

کفش پاشنه بلند

کفش‌های پاشنه بلند از قدیم جزئی جدانشدنی از استایل و لباس بانوان بوده است و تا به امروز هم ادامه داشته است، شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید که این کفش‌های پاشنه بلند اصلاً اختراع زنان نبوده است و اولین بار توسط سربازان ایرانی و برای سوارکاری اختراع شده است.

در حوزه تاریخ و فرهنگ ایران، به کفش‌های پاشنه‌ بلند اهمیت ویژه ای داده شده است، این نوع کفش به خصوص در سوارکاری استفاده می‌شد و ایرانیان با توجه به نیازهای سوارکاری، کفش‌هایی خاص برای خود توسعه دادند و این کفش‌ها پاشنه‌های بلندی داشتند که به سوارکاران کمک می‌کرد تا در زمین‌های نامناسب راحت تر حرکت کنند.

اما آیا می‌دانید کفش پاشنه بلند از کجا آمده است و اصل اختراع و تاریخچه‌ این نوع کفش‌ها به کجا بازمی‌گردد؟ چه کسی این کفش را اختراع کرده است؟ و یا اینکه کفش پاشنه‌دار به چه صورت اختراع و به سراسر جهان معرفی شده است؟ چرا خانم‌ها همچنان به پوشیدن این کفش‌ها علاقه‌مند هستند؟ در این مقاله ما به پاسخ همه این پرسش ها خواهیم پرداخت و به بررسی تاریخچه کفش پاشنه بلند، فلسفه پوشیدن آن توسط خانم‌ها و همچنین به بررسی مزایا و معایب آن می پردازیم.

کفش پاشنه بلند

تاریخچه کفش پاشنه بلند + جزییات

کفش های پاشنه بلند، علاوه بر زیبایی و جذابیت ظاهری که برای زنان به همراه دارند، تاریخچه و فلسفه جالبی نیز دارند.

زمانی که به تاریخچه کفش پاشنه‌ بلند نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که این نوع کفش ها یک تاریخچه طولانی و سابقه‌ای به قدمت هزاران سال دارند، تاریخچه کفش پاشنه بلند به دوران باستان بازمی‌گردد اما این مدل کفش‌ها همچنان به عنوان یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در مد و پوشاک شناخته می‌شوند.

اگرچه بسیاری بر این باورند که کفش‌های پاشنه‌ بلند در اروپا اختراع شده ‌است، اما جالب است بدانید که اسناد و شواهد تاریخی نشان می‌دهند که نخستین بار کفش پاشنه بلند را سربازان ایرانی برای تسهیل سوارکاری و افزایش ثبات و تعادل خود در هنگام سوار شدن بر اسب، در قرن پانزدهم و در زمان صفویان اختراع کردند.

بسیاری از تاریخ نگاران معتقدند که سربازان ایرانی در سده‌های میانه به منظور سوارکاری از کفش‌های پاشنه‌دار استفاده می‌کردند و در آن زمان، سربازان ایرانی برای سوارکاری راحت‌تر روی اسب ها و ایمنی در زمان استفاده از اسب، بهبود مهارت و استقرار بهتر بر روی اسب از کفش هایی با پاشنه بلند استفاده می کردند تا بتوانند بر روی اسب های خود سوار شوند و آن را به عنوان بخشی از لباس نظامی‌ خود به کار می‌بردند.

کفش پاشنه بلند

این کفش ها از پاشنه بلند برخوردار بودند و به آنها این امکان و اجازه را می داد تا هنگام سوار شدن بر اسب، پایشان را در جلد اسب قرار دهند و به راحتی بر روی اسب سوار شوند و پاهای خود را در زین اسب نگهدارند و این کفش ها به آنها کمک می کرد که هنگام سوارکاری بهتر کنترل اسب را در دست داشته باشند و هنگام استفاده از سلاح‌های خود بهترین عملکرد را داشته باشند.

این کفش‌ها به خوبی می توانست متعادل نگه داشتن سواران را تضمین کند و علاوه بر کمک به سوارکاری، از پا محافظت می‌کردند و همچنین به سربازان در حفظ تعادل و ثبات در هنگام جنگ و درگیری‌های نظامی کمک می‌کرد، بنابراین کفش پاشنه‌دار به عنوان یک ابزار کارآمد و مفید در میان سربازان ایرانی محسوب می‌شد.

پس همانطور که گفته شد سربازان ایرانی برای بهبود تعادل و حرکت بر روی اسب‌ها از کفش‌های پاشنه‌دار استفاده می‌کرده‌اند، اما بعدها، در سال ۱۶۰۰ میلادی، (قرن ۱۶ میلادی) کفش های پاشنه بلند به اروپا و حتی آسیا هم انتقال یافت و به سرعت در میان اشراف و اعیان و در میان طبقات بالای جامعه آن قاره نیز رواج پیدا کرد و محبوبیت زیادی پیدا کرد و تبدیل به یک عنصر مهم در مد و فشن شد.

کفش پاشنه بلند

به طوری این کفش پاشنه بلند در اروپا توسعه پیدا کرد که حتی بلندی پاشنه کفش نشان دهنده میزان اشرافیت، ثروت و موقعیت اجتماعی افراد بود و هرچه پاشنه کفش بلندتر می شد، نشانه جایگاه اشرافی تر و بالاتر صاحب آن بود و ثروتمندان و اشراف از کفش های با پاشنه بلندتری استفاده می کردند تا قدرت و ثروت خود را نشان دهند.

به عنوان مثال در باشگاه‌های اشراف زمان قدیم، افراد ثروتمند برای نشان دادن جایگاه بالای خود کفش‌های پاشنه‌دار بلند می‌پوشیدند، مثلاً در دربار لوئی چهاردهم پادشاه فرانسه، استفاده از کفش‌های پاشنه‌دار بسیار رایج بود و افراد با بلندی پاشنه‌های بیشتر به عنوان افراد اشرافی‌تر شناخته می‌شدند.

اما این موضوع فقط به اروپا محدود نشد و در بسیاری از فرهنگ‌های دیگر هم همین رویه وجود داشت و با گذشت زمان و تغییر سبک زندگی در اروپا، پوشیدن این نوع کفش‌ها از یک نماد اشرافیت به یک مد جهانی مبدل شد و امروزه به یکی از مهم‌ترین ابزارهای تجسم زیبایی برای خانم‌ها تبدیل شده است.

مثلاً در چین باستان هم زنان اشرافی به دلیل ظرافت و جذابیت پاهای کوچک به خودشان افتخار می‌کردند و این موضوع حتی به حدی پیش رفت که بعضی از زنان به زور پاهای خودشان را کوچک می‌کردند.

در قرن هجدهم و نوزدهم میلادی، کفش پاشنه بلند به یک مد پیشرو در اروپا بدل شد و به عنوان یک نماد از زیبایی، شکوهمندی ثروت، رفاه و اشرافیت شناخته شد و تنها ثروتمندان، افراد مرفه و اشراف می توانستند کفش هایی با پاشنه بلندتری را خریداری کنند و بپوشند.

کفش پاشنه بلند

در آن زمان کفش پاشنه بلند فقط برای سربازان و اشرافیان بود، اما در قرن بیستم میلادی، کفش پاشنه بلند به میان مردم عادی نیز رسید و در بین بانوان محبوبیت پیدا کرد و به عنوان یک ابزار برای زیبایی زنان و نمایش قدرت بدل شده است و خانم ها از کفش پاشنه بلند برای نمایش اعتماد به نفس و قدرت خود استفاده میکردند و با پوشیدن کفش پاشنه بلند می‌خواستند خود را قد بلندتر نشان دهند و دارای اعتماد به نفس بیشتری شوند.

پس همانطور که گفته شد با گذشت زمان، این مدل کفش‌ها به دیگر مناطق جهان نیز معرفی شد و در سراسر اروپا و آسیا شناخته شد، هرچند که اصلیت کفش پاشنه بلند از ایران بود اما به راحتی به عنوان یک عنصر اصالتی در فرهنگ اروپایی هم جا افتاد.

امروزه چند دهه است که کفش‌های پاشنه‌دار به عنوان یکی از مهم‌ترین لوازم آراستن و زیبایی برای خانم‌ها به حساب می‌آید و درواقع زنان امروزی با پوشیدن این کفش‌ها سعی می‌کنند تا حد ممکن ظاهری زیبا، جذاب و در عین حال اشرافی داشته باشند.

کفش پاشنه دار یکی از ابزارهایی است که از زمانهای قدیم مورد استفاده بوده و تا به امروز نیز جایگاه ویژه‌ای در جوامع دارد و  اگر به تاریخچه کفش پاشنه بلند نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم که این نوع کفش‌ها از دوران باستانی تا به امروز تحول‌های زیادی داشته‌اند، از کفش‌های پاشنه بلند شاهان و ملکات گذشته تا کفش‌های پاشنه بلند فشن و مدرن امروزی، این نوع کفش‌ها همیشه جاهای خود را در تاریخ مد داشته‌اند.

از آنجایی که کفش پاشنه بلند از زمان‌های قدیم در فرهنگ مختلف دیده می‌شود، دلایل پوشیدن آن تاکنون یک موضوع جالب و مورد تحقیق بوده است، زیرا علاوه بر تاریخچه کفش پاشنه‌دار، علت اصلی استقبال گسترده خانم‌ها از این نوع کفش نیز حائز اهمیت است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

کفش پاشنه بلند

چرا زنان کفش پاشنه بلند می پوشند؟

زنان در سراسر جهان از کفش پاشنه بلند استفاده می کنند و این کفش یک بخش جدایی ناپذیر از سبک زندگی آنها شده است و جالب است بدانید که چرا زنان عصر حال نیز تمایل به پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند دارند.

از منظر تاریخی، زنان همواره به دنبال ایجاد قد بلند تر بودند، در گذشته عمده‌ترین دلیل استفاده از کفش پاشنه بلند بین دختران و زنان، برای ایجاد قد بلندتر بوده است و این کفش‌ها از دوران رومی شروع شد و به مرور با فرهنگ‌های مختلف دگرگون شد.

پوشیدن کفش پاشنه بلند برای خانم ها یک سنت دیرینه است، این پدیده به زمان‌های گذشته بازمی‌گردد که زنان از بلندی پاشنه‌های کفش خود برای نشاندن اشرافیت، زیبایی و جاذبه استفاده می‌کردند، همچنین، پوشیدن کفش پاشنه بلند برای زنان امکان ایجاد انطباق در طول قامت و افزایش اعتماد به نفس آن‌ها را فراهم می‌کند.

کفش پاشنه بلند

در واقع، پوشیدن کفش پاشنه‌دار برای خانم‌ها دلایل مختلفی دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-  زیبایی و جذابیت ظاهری:

یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده گسترده خانم‌ها از کفش پاشنه‌دار، زیبایی و جذابیت ظاهری این نوع کفش است، کفش پاشنه‌دار به لطف خطوط ظریف و شکیل خود، ظاهر پای خانم‌ها را موزون‌تر و زیباتر جلوه می‌دهد و همچنین کفش پاشنه بلند می‌تواند به زنان کمک کند تا ظاهر خود را بهتر کنند و چهره زنان با کفش پاشنه بلند زیباتر و جذاب‌تر به نظر می‌رسد.

۲-  بلندتر شدن قد:

پوشیدن کفش پاشنه‌دار موجب بلندتر شدن قد خانم‌ها می‌شود، این امر باعث می‌شود تا آن‌ها ظاهری بلندتر و متناسب‌تر داشته باشند.

۳-  پوشش عیوب ظاهری:

کفش پاشنه‌دار همچنین می‌تواند عیوب ظاهری پاها مانند پاهای کوتاه و ناهمواری‌های پا را پوشش دهد و ظاهر آن را بهبود بخشد.

۴-  افزایش اعتماد به نفس:

در واقع علت اصلی این است که زنان با پوشیدن کفش پاشنه بلند دارای اعتماد به نفس بیشتری می شوند و کفش پاشنه بلند می‌تواند به زنان حس قدرت و اعتماد به نفس دهند،  زیرا وقتی یک زن کفش پاشنه بلند می پوشد احساس می کند که بلندتر و قوی تر است.

زنان کفش پاشنه بلند را می پوشند چون به آنان اعتماد به نفس می دهد و علاوه بر این، کفش پاشنه بلند به دلیل ارتفاع زیاد، زنان را بلندتر نشان می دهد و آنان را با اعتماد به نفس بیشتر روبه رو می کند.

پس همانطور که گفته شد برخی از خانم‌ها معتقدند که پوشیدن کفش پاشنه‌دار به آن‌ها اطمینان خاطر و اعتماد به نفس بیشتری می‌دهد و باعث می‌شود تا خود را زیباتر و جذاب‌تر احساس کنند.

کفش پاشنه بلند

۵-  ایجاد الگوی حرکتی خاص:

کفش پاشنه‌دار با تغییر حالت و زاویه بدن، الگوی حرکتی خاصی را برای خانم‌ها به وجود می‌آورد که موجب ظهور آن‌ها در جمع به عنوان افراد متفاوت و جذاب می‌شود.

۶-  نمایش قوز پا:

کفش‌های پاشنه‌دار موجب برجسته‌تر شدن قوز پا می‌شوند، این امر باعث می‌شود تا پاهای خانم‌ها ظریف‌تر به نظر برسند.

۷-  جلب توجه جنس مخاالف

کفش پاشنه بلند همچنین می‌تواند به عنوان یک ابزار برای جلب توجه مردان استفاده شود.

۸-  نمایش قدرت و ثروت

از سوی دیگر، کفش پاشنه بلند می تواند برای نمایش قدرت و ثروت باشد، در گذشته، زنان اشراف از کفش های با پاشنه بلندتری استفاده می کردند تا ثروت و اشرافیت خود را نشان دهند.

بنابراین، مجموعه این عوامل باعث شده‌اند تا کفش پاشنه‌دار به یکی از انتخاب‌های محبوب و پرطرفدار خانم‌ها در سراسر جهان تبدیل شود.

ولی چرا زنان کفش پاشنه بلند می‌پوشند؟ چرا این کفش ها در بین زنان محبوب هستند؟ پاسخ به این سوال در فلسفه پوشیدن کفش پاشنه بلند برای بانوان نهفته است، که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

کفش پاشنه بلند

فلسفه پوشیدن کفش پاشنه بلند برای خانم ها چیست؟

همه چیز فقط به ظاهر ختم نمی‌شود و فلسفه پوشیدن این کفش‌ها فراتر از اینکار است و ابعاد روان‌شناختی و اجتماعی مهمی هم دارد.

پوشیدن کفش پاشنه بلند برای خانم ها بیش از چند قرن است که ادامه دارد، شاید فلسفه اصلی این باشد که کفش پاشنه بلند توانسته است به عنوان یک نماد از زیبایی و شکوهمندی در نظر گرفته شود.

کفش پاشنه بلند زنان را قادر می سازد که به خودشان اعتماد داشته باشند و احساس زیبایی کنند، همچنین، این کفش ها باعث می شوند که زنان احساس کنند که در جمیع زمینه ها می توانند موفق شوند و آنها را قادر کند تا خودشان را در جمع معرفی کنند.

از منظر جامعه‌شناسی و روانشناسی نیز پوشیدن کفش پاشنه بلند دارای اهمیت های متعددی است، بر اساس تحقیقات روانشناسی، زنان با پوشیدن کفش پاشنه بلند احساس قدرت و اعتماد به نفس بیشتری دارند.

این امر می‌تواند به ایجاد حس زیبایی و جلب توجه کمک کند، به ویژه که در فرهنگ‌های غربی، زنان اغلب با کفش‌های پاشنه بلند در محافل رسمی و خصوصی دیده می‌شوند.

فلسفه پوشیدن کفش پاشنه بلند برای خانم ها به خود مطمئن بودن، افزایش اعتماد به نفس و احساس قدرت است، این کفش به آنها اجازه می دهد تا به خود و ظاهر خود اعتماد کنند و خود را با اعتماد به نفس نمایش دهند.

کفش پاشنه بلند همچنین می تواند به عنوان یک ابزار برای نمایش وضعیت اجتماعی و اقتصادی باشد، زیرا در گذشته، تنها زنان اشرافی می توانستند کفش هایی با پاشنه بلندتری را بخرند و بپوشند.

کفش پاشنه بلند

فواید و مضرات کفش پاشنه بلند چیست؟ + مزایا و معایب

در کنار زیبایی‌شناختی و ظاهر زیبا کفش پاشنه‌ بلند، این نوع کفش همچنین دارای فواید، مزایا و محاسن و همچنین معایب و مضرات خاصی است که باید مورد توجه قرار گیرد، بنابراین بانوان باید به هنگام خرید کفش پاشنه بلند به راحتی خود نیز اهمیت دهند، در ادامه به برخی از این مزایا و معایب کفش پاشنه بلند پرداخته ایم که در ادامه خواهید خواند.

فواید پوشیدن کفش پاشنه بلند چیست؟ + مزایا و محاسن

کفش پاشنه بلند دارای فواید متعددی است از جمله فواید کفش‌های پاشنه بلند می‌توان به افزایش قد، بهبود قامت و تناسب اندام، ایجاد انطباق و زیبایی فیزیکی، افزایش اعتماد به نفس و جلب توجه، حس قدرت در زنان، اشاره کرد.

همچنین کفش پاشنه بلند می‌تواند به زنان کمک کند تا ظاهر خود را بهتر کنند، در ادامه به برخی از این مزایا و معایب کفش پاشنه بلند اشاره می‌کنیم:

۱- افزایش قد ظاهری و بلندتر نشان‌دادن قامت افراد

همان‌طور که قبلا اشاره شد، پوشیدن کفش پاشنه‌دار باعث افزایش قد ظاهری و متناسب‌تر شدن ظاهر شخص می‌شود.

۲- ایجاد وضعیت بدنی مطلوب و ایجاد ظاهری جذاب و متناسب‌تر

استفاده از کفش پاشنه‌دار باعث می‌شود تا فرد شکل و وضعیت بدنی متناسب‌تری به خود بگیرد و ایستادن و راه‌رفتن او زیباتر به نظر برسد.

کفش پاشنه بلند

کفش پاشنه بلند می تواند باعث افزایش زیبایی در زنان شود، کفش پاشنه بلند می‌تواند به زنان کمک کند تا ظاهر خود را بهتر کنند و چهره زنان با کفش پاشنه بلند زیباتر و جذاب‌تر به نظر می‌رسد.

۳- برجسته‌سازی متناسب‌ترین بخش‌های بدن و برجسته‌تر شدن عضلات پا

پوشیدن کفش پاشنه‌دار موجب می‌شود تا عضلات پا برجسته‌تر به نظر برسند و توان و انعطاف‌پذیری آن‌ها افزایش پیدا کند.

کفش پاشنه بلند به دلیل ارتفاع زیاد، پاها را زیباتر نشان می دهد.

۴- افزایش اعتماد به نفس

یکی از فواید کفش پاشنه بلند این است که می‌تواند به زنان حس قدرت و اعتماد به نفس دهد، هنگامی که از کفش پاشنه بلند استفاده می کنید، شما بلندتر و اعتماد به نفسی بیشتر احساس می کنید.

پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند باعث می‌شود، خانم‌ها با اعتماد به نفس و جذابیت بیشتری در جمع ظاهر شوند، اینکه بانوان بتوانند روی پاشنه‌های بلند و باریک راه بروند مستلزم تعادل و کنترل بدن است که این خود باعث می‌شود آن‌ها حس قدرت و جذابیت بیشتری داشته باشند.

مزایای کفش پاشنه بلند
  • کفش پاشنه بلند باعث بلند شدن قد ظاهری می شود.
  • به زنان احساس اعتماد به نفس می دهد.
  • می تواند به عنوان یک ابزار برای نمایش وضعیت اجتماعی و اقتصادی باشد.
  • می تواند به عنوان یک ابزار برای نمایش قدرت و ثروت باشد.
  • می تواند به عنوان یک بخش جدا نشدنی از سبک زندگی زنان باشد.

کفش پاشنه بلند

معایب پوشیدن کفش پاشنه بلند چیست؟ + مضرات

اگر چه کفش پاشنه بلند از نگاه جامعه‌شناسی و روانشناسی فواید زیادی دارد، اما این نوع کفش‌ها نکات منفی نیز دارد، از معایب و مضرات احتمالی کفش پاشنه بلند می‌توان به کج شدن کمر، کمردرد، درد پا و مشکلات ناشی از فشار بر پاها اشاره کرد و پوشیدن کفش پاشنه بلند برای مدت طولانی می‌تواند باعث ایجاد درد در پا شود.

پس همانطور که گفته شد این نوع کفش ها می توانند به سلامت پا و ستون فقرات زنان آسیب برسانند و اغلب پوشیدن این کفش‌ها به مدت زیاد منجر به مشکلات فیزیکی و سلامتی می‌شود.

از مشکلات پا تا فشار و استرس بر روی خمیدگی بدن، تاثیرات منفی این نوع کفش‌ها است و باعث به وجود اومدن مشکلات جدی مثل درد پا، آسیب مچ پا، وارونگی و تغییر شکل استخوان‌های پا شود.

به عنوان مثال، پوشیدن مداوم و طولانی‌مدت این کفش ها و استفاده بیش از حد از کفش‌های پاشنه می تواند آسیب‌های جدی به سلامت پاها و مفاصل وارد کند و باعث ایجاد مشکلاتی مانند گودی کف پا، مشکلات مفصلی و باعث ایجاد مشکلاتی مانند نورولوژیک و کمر درد شود.

علاوه بر همه معایبی که گفته شد، عدم تعادل مناسب و افزایش فشار به پاشنه پا نیز از دیگر معایب پوشیدن کفش های پاشنه بلند به شمار می رود، در ادامه به برخی از این مضرات و معایب کفش پاشنه بلند پرداخته ایم که در ادامه خواهید خواند.

۱-  ایجاد درد و ناراحتی در پا

یکی از معایب کفش پاشنه بلند این است که می‌تواند باعث درد در پا شود، استفاده طولانی‌مدت و مکرر از کفش پاشنه‌دار می‌تواند موجب ایجاد درد و ناراحتی در پا، مفاصل و ستون فقرات شود.

معایب کفش پاشنه بلند

هنگامی که از کفش پاشنه بلند استفاده می کنید، پاها تحت فشار قرار می گیرد و این می تواند باعث درد پا شود.

۲-  افزایش خطر آسیب‌دیدگی مچ پا و زانو

این نوع کفش‌ها به دلیل طراحی خاص خود، باعث افزایش خطر آسیب‌دیدگی مچ پا و زانو در هنگام فعالیت‌های بدنی می‌شوند.

کفش‌ پاشنه بلند به دلیل وزنی که بر پا و مچ پا وارد می‌کند باعث می‌شود که خانم‌ها در راه رفتن دچار مشکل شوند و در حالت کلی از نظر تحرک و پویایی با محدودیت مواجه شوند.

۳-  کاهش راحتی:

کفش پاشنه‌دار اگرچه از نظر زیبایی مطلوب است، اما معمولاً راحتی کمتری نسبت به سایر انواع کفش‌ها دارد.

۴-  محدودیت در فعالیت‌های بدنی:

استفاده از کفش پاشنه‌دار به دلیل طراحی خاص خود، محدودیت‌هایی را در انجام برخی فعالیت‌های بدنی ایجاد می‌کند.

معایب کفش پاشنه بلند

۵-  کج شدن کمر و درد کمر

یکی دیگر از معایب کفش پاشنه بلند این است که می‌تواند به دلیل بلندی پاشنه موجب کج شدن کمر شود و پوشیدن کفش پاشنه بلند می‌تواند باعث شود که زنان کمر خود را کج تر کنند.

بنابراین، اشکالات و مزایا این نوع کفش‌ها بستگی به نحوه استفاده از آن دارد، اگر از این نوع کفش‌ها به درستی استفاده شود و از همه جانب به سلامتی و راحتی پا دقت شود، می‌توان از فواید آنها استفاده کرد و از دیگر مشکلات آنها کاست.

به همین دلیل، بسیاری از متخصصان سلامت و طب ارتوپدی به زنان توصیه می کنند که از پوشیدن کفش های پاشنه بلند به طور مداوم خودداری کنند و سعی کنند که در طول هفته، تنها بخشی از زمان خود را با این نوع کفش ها سپری نمایند و استفاده از کفش های پاشنه کوتاه تر نیز می تواند راه حل مناسب و جایگزینی برای آنها باشد.

با این حال به نظر می‌رسد که زنان همچنان عاشق پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند هستند و آماده‌اند تا برای داشتن ظاهری جذاب و اشرافی، کمی هم متحمل درد و آسیب‌های احتمالی شوند و احتمالاً این موضوع تا مدت‌های طولانی ادامه خواهد داشت.

مضرات کفش پاشنه بلند
  • می تواند باعث درد پا شود.
  • باعث می شود که فرد بر روی پایش بیفتد.
  • نمی تواند برای همه مناسب باشد و برای برخی افراد غیر راحت باشد.
  • می تواند به عنوان یک ابزار برای نشان دادن خود مطمئن بودن استفاده شود.
  • افزایش فشار بر روی مفاصل و استخوان‌ها، به‌ویژه مفصل پا
  • احتمال آسیب‌دیدگی به مفاصل و عضلات در اثر پوشیدن طولانی‌مدت این نوع کفش‌ها
  • بروز مشکلاتی چون کمردرد، درد پاشنه و مچ پا و غیره
  • محدود شدن حرکت و تحرک فرد در هنگام پوشیدن کفش‌های پاشنه‌دار

معایب کفش پاشنه بلند

با همه معایبی که گفته شد؛ اما چرا زنان امروزی همچنان به پوشیدن کفش های پاشنه بلند علاقه مندند؟ و سوال اینجاست که به چه دلیل امروزه زنان عاشق کفش‌های پاشنه بلند هستن و این جذابیت چیست که باعث شده تا سال‌ها این مد بین خانم‌ها جا باز کند؟ در ادامه به پاسخ این پرسش که “چرا زنان کفش‌های پاشنه بلند را ترجیح می‌دهند و آن را دوست دارند؟” می پردازیم.

چرا زنان کفش پاشنه بلند دوست دارند؟

کفش‌های پاشنه‌ بلند همواره به‌عنوان نمادی از زیبایی و اشرافیت در طول تاریخ مطرح بوده‌اند، علاقه پوشیدن کفش پاشنه‌دار در بانوان دلایل مختلفی دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-  افزایش قد و ظریف تر نشان دادن پاها

اصلی‌ترین دلیل اینکه خانم‌ها به کفش‌های پاشنه بلند علاقه دارند، حس اشرافیت و بالارفتن قد ظاهری آن‌ها است، کفش‌های پاشنه بلند باعث می‌شوند قد شخص بیشتر و پاها لاغرتر به نظر برسد و این ظاهر بلندتر نشانه جذابیت و ظرافت است.

استفاده از این کفش‌ها سبب می‌شود عضلات ساق پا فعال‌تر شود و در نتیجه پاها ظریف‌تر به نظر برسند، این خود یکی از مولفه‌های زیبایی و جذابیت محسوب می‌شود.

همچنین این نوع کفش‌ها، باعث ایجاد تغییرات فیزیکی در بدن شخص می‌شود و لحظه‌ای از انطباق به زیبایی‌های فیزیکی است، ضمن اینکه پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند باعث می‌شود فرد بیشتر به سمت جلو خم شود و این موجب می‌شود تا کمر و باسن زنانه‌تر به نظر برسد.

کفش پاشنه بلند

۲-  افزایش اعتماد به نفس

اولاً، پوشیدن کفش های پاشنه بلند، به زنان کمک می کند تا قامت خود را بلندتر و متناسب تر نشان دهند، این امر، علاوه بر زیبایی بصری، به بهبود نگرش زنان به خود و افزایش اعتماد به نفس آنها نیز کمک می کند.

زنانی که کفش پاشنه بلند می پوشند، اغلب احساس می کنند که جذاب تر و زیباتر به نظر می رسند و این موضوع به افزایش اعتماد به نفس و احساس قدرت آنها کمک می کند.

پس همانطور که گفته شد در واقع، کفش‌های پاشنه بلند برای بسیاری از خانم‌ها نمادی از زنان قدرتمند و اعتماد به نفس است و همچنین می‌تواند احساس زنانه و زیبایی را تقویت کرده و افراد را با اعتماد به نفس بیشتر در محیط‌های اجتماعی نشان دهد.

۳-  بهبود روحیه و احساس قدرت

زنانی که کفش پاشنه بلند می پوشند، معمولاً راه رفتن آنها زیباتر و باوقارتر خواهد بود و این موضوع، خود به بهبود روحیه و احساس قدرت در آنها منجر می شود.

کفش پاشنه بلند

۴-  ابراز هویت و افزایش جذابیت ظاهری زنانه

پاشنه های بلند در کفش ها، به زنان این امکان را می دهد تا قامت خود را متناسب تر و باریک تر نشان دهند، این مسئله نیز به افزایش جذابیت ظاهری زنان کمک شایانی می کند.

پوشیدن این کفش‌ها به خانم‌ها کمک می‌کند تا گام‌های شان بیشتر کنترل شده و متین باشد، در نتیجه خانم‌ها هم از نظر ظاهری و هم از لحاظ رفتاری جذاب‌تر به نظر می‌رسند.

همچنین، پوشیدن کفش های پاشنه بلند، نوعی ابراز هویت و جذابیت زنانه به شمار می رود، طبق مطالعات روان شناسی، زنان معمولاً به دنبال راه هایی برای بروز جذابیت و زنانگی خود هستند و پوشیدن این نوع کفش ها، یکی از بهترین راه های دست یابی به این هدف است.

کفش پاشنه بلند

کفش پاشنه بلند بپوشیم یا نپوشیم؟ + چرا

پس همانطور که گفته شد خانم‌ها به دلایل متعددی همچون ایجاد ظاهری جذاب‌تر، بلندتر نشان‌دادن قامت، افزایش اعتماد به نفس و برجسته‌سازی متناسب‌ترین بخش‌های بدن، همچنان به پوشیدن کفش‌های پاشنه‌دار علاقه‌مند هستند، اما با این‌حال، پوشیدن این نوع کفش‌ها می‌تواند دارای معایبی چون افزایش فشار بر مفاصل، احتمال آسیب‌دیدگی پا و …باشد.

پس اگر شما هم از طرفداران کفش های پاشنه بلند هستید، به یاد داشته باشید که استفاده از این نوع کفش ها را به صورت محدود و با در نظر گرفتن شرایط سلامتی خود انجام دهید و اگر هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به دلایل مختلف، امکان پوشیدن این کفش ها را ندارید، نگران نباشید!

کفش پاشنه بلند

همواره راه های دیگری برای ابراز جذابیت و زنانگی وجود دارد که می توانید به آنها متوسل شوید، مهم این است که خود را بپذیرید و با اعتماد به نفس، زیبایی درونی و بیرونی خود را به نمایش بگذارید.

پس دوستان، چه کفش پاشنه بلند بپوشید و چه نه، همیشه به یاد داشته باشید که زیبایی واقعی، درون شما نهفته است، پس با اطمینان و اعتماد به نفس بالا، خود را به جهان معرفی کنید و به همه ثابت کنید که شما یک زن قدرتمند و جذاب هستید!

انتخاب کفش پاشنه بلند یا کفش‌های تخت بستگی به سلیقه و نیاز شخصی شما دارد و هر کدام مزایا و معایب خود را دارند، اما نکته‌ی مهم این است که برای انتخاب هر نوع کفش، به بهداشت پاها و راحتی بدن خود توجه کنید تا از این لذت‌ها بدون دغدغه لذت ببرید.

اما همان طور که در بالا اشاره کردیم، این مزایا، باید با در نظر گرفتن معایب و مضرات آن نیز سنجیده شوند تا زنان بتوانند از مزایای آن بهره مند شوند بدون اینکه سلامتی خود را به خطر بیندازند.

کفش پاشنه بلند

نتیجه گیری

کفش‌های پاشنه بلند در واقع از گذشته‌های دور نشأت گرفته‌اند و به طور کلی یک پدیده محبوب در جهان و یکی از عناصر مهم مد و پوشاک زندگی افراد است، این نوع کفش‌ها نه تنها به زیبایی و انطباق فیزیکی کمک می‌کنند بلکه می‌توانند اعتماد به نفس و احساس قدرت را در فرد تقویت کنند، کفش‌های پاشنه بلند هم از نظر تاریخی و هم از نظر فرهنگی و اجتماعی، جایگاه ویژه‌ای بین زنان دارند و به طور کلی حتی می‌توان گفت این کفش‌ها جزئی جدایی‌ناپذیر از هویت بانوان شده‌اند.

کفش پاشنه بلند را نمی‌توان به صرف یک مد نگاه کرد، کفش پاشنه بلند یک نماد از تاریخ و فرهنگ جامعه ماست و این مد در گذشته به عنوان نماد اشرافیت و قدرت مطرح بوده و امروزه نیز کفش پاشنه بلند نه تنها یک کفش است بلکه یک نماد از ثروت، رفاه، زیبایی و شکوهمندی است و به عنوان نشانه ای از زنانگی و جذابیت زنان شناخته می شود.

پس همانطور که گفته شد استفاده از کفش پاشنه بلند یک سلیقه شخصی است که باید با اطلاعات کافی و توجه به مزایا و معایب آن انتخاب شود، امیدواریم که این مطلب اطلاعات جامع و کاملی ارائه داده باشد و به شما کمک کرده باشد تا تصمیم بهتری در انتخاب کفش خود داشته باشید و اگر سوال یا نقطه نظری داشتید حتما با ما، در بخش نظرات مطرح کنید، ممنون که تا پایان مقاله همراه ما بودید.

دیدگاهتان را بنویسید