به گزارش خودمونی، بازی مِنچ یکی از بازیهای معروف و محبوب در سراسر جهان و از قدیمیترین و پرطرفدارترین بازیهای استراتژیک است، که امروزه در بسیاری از کشورها با نام های مختلف شناخته و بازی می شود.
منچ در واقع یک بازی صفحه ای (تختهای) است که با یک تاس و انتقال مهره ها از نقطه شروع به نقطه پایانی انجام میشود و هدف اصلی این بازی انتقال تمامی مهره ها به نقطه مقصود در صفحه با استفاده از حرکات مختلف و استراتژی های مناسب و انداختن تاس است، این بازی به عنوان یک بازی فکری و استراتژیک شناخته می شود که می تواند مهارت های تفکری و تصمیم گیری را در افراد تقویت کند.
بیشتر بخوانید:
سکینه پری کیست؟ + اولین زن جراح ایرانی چه کسی بود؟ + عکس
اهدای ۱۰۵ الاغ توسط دولت آمریکا به ایران + علت چه بود؟
بازی مِنچ ابتدا در سال ۱۹۰۷ میلادی توسط «یوزف فریدریش اشمیت» در آلمان ابداع و به عنوان یک بازی استراتژیک و جذاب که اصالت خود را از کشور آلمان دارد، شناخته می شود و از زمان های قدیم تا به امروز همچنان توانسته است جایگاه خود را در بازار بازیها حفظ کند.
این بازی از آن زمان تا به امروز این بازی به عنوان یکی از بازی های محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان شناخته می شود و به دلیل سادگی، جذابیت و قابلیت اجرای آسان در هر مکان، توانسته است طیف وسیعی از مردم در سرتاسر جهان را به طرفداران خود جلب کند.
در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی تاریخچه بازی منچ و مخترع آن و علت نامگذاری آن بپردازیم تا واقعیت این موضوع را برای شما روشن کنیم که آیا واقعاً اصالت این بازی برای کشور آلمان است یا خیر؟
بازی منچ به چه معنا است؟ | علت نامگذاری بازی منچ در ایران چیست؟
بازی مِنچ که در آلمان به نام “Mensch ärgere dich nicht” شناخته میشود، در زبان فارسی به معنای “مرد، عصبانی نشو” یا همان “از دست خود ناراحت نباشید” است، این نام از آنجایی انتخاب شده که در حین بازی افراد باید توانایی حفظ آرامش و صبر را داشته باشند.
دلیل نامگذاری این بازی در ایران به نام «منچ» هم برگرفته از کلمه نخست نام این بازی در آلمان (Mensch) است.
این بازی البته در اکثر نقاط جهان با نام های مختلف نامگذاری شده است، به عنوان مثال در انگلیس با نام “Ludo”، در فرانسه با نام “Petits Chevaux” و در ایتالیا با نام “Non t’arrabbiare” شناخته می شود، اما اصلیت این بازی همواره به آلمان باز می گردد.
- بازی به منچ به زبان آلمانی “Mensch ärgere dich nicht”
- بازی به منچ به زبان انگلیسی “Ludo”
- بازی به منچ به زبان فرانسوی “Petits Chevaux”
- بازی به منچ به زبان ایتالیایی “Non t’arrabbiare”
مخترع بازی منچ کیست؟
اگرچه منشاء دقیق این بازی مشخص نیست اما بر اساس تحقیقات تاریخی به نظر می رسد منچ در اوایل قرن ۱۹ میلادی در آلمان ابداع شده است و بر اساس منابع تاریخی موجود، «بازی منچ» نخستین بار در سال ۱۹۰۷ توسط یک شهروند آلمانی به نام «یوزف فریدریش اشمیت» اختراع شد، اشمیت در آن زمان در شهر مونیخ آلمان زندگی می کرد و به عنوان یک معلم ریاضی فعالیت می کرد.
«یوزف فریدریش اشمیت» که علاقه زیادی به بازی های احتمالی داشت، بازی منچ را به عنوان ابزاری جهت آموزش احتمال به دانش آموزانش ابداع کرد.
«یوزف فریدریش اشمیت» برای اولین بار بازی منچ را با استفاده از ۲۴ بلوک چوبی کوچک طراحی کرد که هر کدام شامل یک عدد از ۱ تا ۶ بودند، او قوانین بازی را نیز تدوین نمود تا دانش آموزانش بتوانند با بازی کردن، مفهوم احتمال و آمار را یاد بگیرند، در واقع هدف اشمیت از ایجاد بازی منچ، آموزش بود و نه سرگرمی.
با وجود اینکه بازی منچ توسط یک شهروند آلمانی طراحی شده بود، اما پذیرش و محبوبیت آن در آلمان بسیار کم بود، در عوض، این بازی در کشورهای دیگر اروپایی مانند انگلستان، فرانسه و ایتالیا مورد توجه قرار گرفت.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که با وجود اینکه بازی منچ توسط یک آلمانی به نام «یوزف فریدریش اشمیت» در سال ۱۹۰۷ طراحی و اختراع شد، اما محبوبیت و پذیرش آن در آغاز در خود آلمان نبود و بیشتر در کشورهای دیگر اروپایی رایج شد، تا حدود سال ۱۹۳۵ میلادی، یعنی ۲۸ سال پس از اختراع آن که نخستین کارخانه تولیدی بازی منچ در در شهر نورنبرگ آلمان افتتاح شد.
«یوزف فریدریش اشمیت» با اختراع بازی مِنچ، یکی از مهمترین نقاط قوت خود را در زمینه طراحی بازی های استراتژیک نشان داد و این بازی که به سرعت محبوبیت بسیاری از افراد را به دست آورد، به عنوان یک بازی کلاسیک و سنتی همیشه جایگاه ویژه ای در دل هواداران بازی های دست جمعی داشته است.
بنابراین میتوان گفت که اگرچه بازی منچ توسط یک آلمانی اختراع شده است، اما در آغاز پذیرش آن در خود آلمان کم بوده و بیشتر در سایر کشورها مورد توجه قرار گرفته است، اما امروزه با توسعه صنعت سرگرمی در آلمان، این کشور نقش مهمی در محبوبیت و گسترش جهانی بازی منچ ایفا کرده است و بر اساس آمارهای منتشر شده، آلمان همچنان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان بازی منچ در جهان به شمار میرود.
البته باید توجه داشت که امروزه بازی منچ به طور کلی به عنوان یکی از محصولات مشهور و نمادین صنعت سرگرمی آلمان شناخته میشود و کشور آلمان نقش مهمی در توسعه و گسترش جهانی این بازی داشته است.
البته جالب است بدانید که شاید اکثر مردم باور دارند که این بازی توسط یوزف فریدریش اشمیت اختراع شده است، اما یک روایت دیگر درباره این بازی وجود دارد و آن هم این مورد است که بازی منچ توسط یک معلم ابتدایی آلمانی به نام جوزف فریتز میتلر اختراع شده است، او این بازی را با نام “نولل ولت” (نولل ولف) معرفی کرد و پس از موفقیت آن، نام بازی به منچ تغییر یافت.
علت محبوبیت بازی منچ چیست؟
با وجود اینکه این بازی توسط یک معلم ابتدایی آلمانی اختراع شده است، اما از آن زمان تا به امروز در سراسر جهان شناخته شده و بازی شده است، این بازی از جذابیت و سرگرمی بالایی برخوردار است و میتواند برای هر سن و هر جنسیتی جذاب باشد.
۱- طراحی ساده و بدون محدودیت سنی
یکی از دلایل محبوبیت بازی منچ این است که یک بازی ساده، سریع و همه فهم است که هر کس بدون نیاز به مهارت ویژه می تواند آن را یاد بگیرد و بازی کند، قوانین بازی به گونه ای ساده تعریف شده است که حتی کودکان هم می توانند به آسانی بازی کنند.
همچنین ابزار بازی موجب شده است تا منچ بتواند به سادگی در هر جا و هر زمانی بازی شود.
۲- بازی اجتماعی و امکان گفتگو در حین بازی
از دیگر دلایل محبوبیت منچ می توان به جنبه های اجتماعی این بازی اشاره کرد، منچ به طور معمول توسط ۲ تا ۴ بازیکن بازی می شود که امکان گفتگو و برقراری ارتباط بین بازیکنان را فراهم می کند.
بسیاری از مردم دوست دارند در حالی که با دوستان و آشنایان خود منچ بازی می کنند، بتوانند به طور همزمان موضوعات مختلفی را نیز مورد بحث قرار دهند، از این رو منچ به عنوان یک بازی اجتماعی محبوب شناخته می شود.
۳- جذابیت بالا به دلیل نقش شانس در بازی
یکی دیگر از ویژگی های منچ این است که در آن عنصر اتفاقی بودن و احتمالات بالایی وجود دارد که بازی را جذاب تر و هیجان انگیزتر می کند، با وجود استراتژی های مختلفی که بازیکنان می توانند استفاده کنند، در نهایت اتفاقات تصادفی بازی تعیین کننده نتیجه نهایی خواهد بود و این ویژگی سبب می شود تا تا آخرین لحظه بازی جذاب بماند.
۴- داشتن مهارت بالا، برنامه ریزی و استراتژی و مدیریت ریسک در پیروزی
از سوی دیگر با وجود عناصر اتفاقی، منچ همچنان شامل مهارت هایی نظیر برنامه ریزی، مدیریت ریسک و استراتژی است، بازیکنان ماهر می توانند با انتخاب بهینه حرکت مهره ها و استراتژی مناسب، شانس بردن خود را افزایش دهند، از این رو منچ ترکیبی از بخت و استراتژی را در خود جای داده است که این نیز باعث جذابیت بیشتر آن می شود.
نقش بازی منچ در فرهنگ آلمان
با توجه به اهمیت و ارزش بازی مِنچ در فرهنگ و تاریخ آلمان، این بازی به عنوان یکی از نمادهای اصلی این کشور شناخته می شود، از آنجایی که بازی مِنچ توانسته است به عنوان یک بازی جذاب و سرگرم کننده شناخته شود، افراد از انواع و اقسام سنین و فرهنگ ها به این بازی علاقه مند شده اند.
در کنار محبوبیت جهانی، منچ در کشور آلمان نیز جایگاه ویژهای دارد و به عنوان یک بازی ملی آلمان شناخته میشود، آلمانیها بسیار افتخار میکنند که این بازی محبوب در کشور آنها ابداع شده است، باشگاهها و مراکز متعددی در آلمان وجود دارد که فقط به بازی منچ اختصاص دارد و حتی مسابقات قهرمانی منچ در سطح ملی و بینالمللی در آلمان برگزار میشود که نشانگر اهمیت این بازی در فرهنگ آلمان است.
نتیجه گیری
به طور کلی، بازی مِنچ یکی از بازی هایی اصیل آلمانی است که به عنوان یک بازی کلاسیک و محبوب در سراسر جهان شناخته شود و این بازی با اصول و قوانین خاص خود، توانسته است همیشه در دل افراد جای خود را حفظ کند و به عنوان یکی از بازی های محبوب و پرطرفدار شناخته شود.
در نهایت، میتوان گفت که بازی مِنچ یکی از بازیهای سنتی و محبوبی است که توانسته است تا به امروز جاودانه بماند و همچنان مورد توجه بسیاری از افراد در سراسر جهان قرار گیرد، اگر شما هم علاقهمند به بازیهای استراتژیک و سرگرمکننده هستید، حتماً بازی مِنچ را امتحان کنید و لذت ببرید.
اگر شما هم دوست دارید تجربه این بازی جذاب را داشته باشید، پیشنهاد می کنیم که با دوستان و خانواده خود این بازی را امتحان کنید و لحظات خوبی را در کنار هم سپری کنید و خاطرات خود از این بازی را در بخش نظرات در پایین همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۰ / ۵. امتیازها: ۰
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.